blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG oliver611
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
oliver611



Silverchair - Frogstomp (1995)
pridal oliver611 25.2. 2013 o 16:29



Zdravím všetkých, toto je môj prvý článok na blogu. Na mušku som si zobral skupinu Silverchair z Austrálie a zrecenzujem vám ich prvý album s názvom Frogstomp.

 

Troška histórie ohľadom kapely - začali ako 12-13 roční  v garáži až kým sa nedostali na súťaž miestnych kapiel ktorú samozrejme aj vyhrali s pesničkou "Tommorow". O rok na to nahrali svoj prvý album a stal sa megaúspešným po celom svete. Kapela je inšpirovaná hlavne skupinami Pearl jam, Nirvana, Tool a Bad religion avšak najviac počuť v ich hudbe Pearl jam kvoli spevu. Tak a pustime sa do recenzie albumu:

 

Silverchair sa zaraďuju do žánru grunge alebo post-grunge. Časom však prechádzali až ak alternative rocku ale to necháme nabudúce, poďme si radšej rozobrať  songy ktoré stoja za zmienku :

 

1.Israel son - začína introm na base a na to sa napája gitara. Jedna z ich najúdernejších pesničiek a jeden z ich najväčších hitov, odporúčam vypočuť.

2.Tommorow - ich  najväčší hit, typický grungový song tak jednoduchý a krásny a človeku sa ani nechce veriť že 15 ročný chlapec mohol tak geniálne spievať refrén. Pesnička ktorá hneď chytí za srdce.

3.Faultline - väčšina pesničiek v tomto albume je o vojne a samozrejme aj táto, tiež rovnako dotiahnuté vokály ako v Tommorow.

4.Pure massacre -  jedna z tých depresívnejších songov na albume, jednoduchý chytľavý text, niet čo dodať.

5.Shade- poväčšinu tochto songu je clean guitar a ku koncu začne agresívny refrén, jedna z mojich najobľúbenejších, jednoduchý primitívny text a prekrásny spev.

6.Suicidal dream - skoro rovnaká ako shade ale viac depresívna a viac pripomína Nirvanu.

7.Madman - ich jediná inštrumentálka, pôvodne mal byť aj text ale rozhodli sa že ho dajú preč

 

Poďme si ešte prebrať nástroje a vokályv tomto albume:

Vokály - Daniel Johns ma geniálny hlas je to akási zmes Chrisa Cornella (Soundgarden) a Eddieho z Pearl jam. Niekedy sa mi zdá že dokonca prekonáva aj Eddieho.

Gitara - jednoduché sóla a miestami neoriginálne riffy ale inač nemám čo vytknúť

Basgitara - basáci väčšinou opakujú to čo gitaristi .-D

Bicie - jednoduché bicie, dobre zvládnuté, niet čo vytknúť.

 

Tento album hodnotím veľmi pozitívne a davám mu 9/10 lebo len tak ľahko nepustí a každý si v albume najde svoje, problémom kapely je to, že väčšinou druhá polovica albumu je vždy slabšia ako prvá, ale tak to predsa robí strašne veľa kapiel. Vypočujte si tento album, je skvelý na to že ho spravili 15 roční chlapci zo strednej školy.

 

http://www.youtube.com/watch?v=npumgrLT7hM



Prístupov 3221
Kvalita článku
(28%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Šaty robia človeka
[ 12.11.2013] (príspevkov 13)
ach ten patrix
[ 12.11.2013] (príspevkov 7)
Silverchair - Frogstomp (1995)
[ 25.2.2013] (príspevkov 0)